Voorzieningen

Wonen, winkelen en ontspanning op Rotterdam Zuid

Stel je eens voor, een plek om te wonen met een roemrucht verleden van staal, schepen en arbeid. Dat is de basis voor jouw toekomst. Op deze plek voel je de trots in z’n meest rauwe vorm. En natuurlijk past hier een nieuwe impuls: sportief, groen en sfeervol. Je woont misschien wel met zicht op het nieuwe stadion. De sportiefste wijk die je je voor kunt stellen.

Wonen op het nieuwe Zuid
Rotterdam Zuid is een wereld op zich. Een complete stad met alle voorzieningen, verrassingen en gemakken die je kan wensen. Lekker sporten, shoppen of uitblazen op een terras. Groots genieten van de megabios of de XL winkels. Voor de grote en lekkere trek zijn er restaurants in geuren en kleuren. Je werkt er, je woont, je bent er thuis.

De Kop van Zuid en de vernieuwende wijken en lanen hier omheen hebben op Zuid een enorme impuls gebracht. En dat gaat verder. Er is volop aandacht voor het vernieuwde Hart van Zuid, waar Winkelcentrum Zuidplein, Theater Zuidplein en Ahoy gezamenlijk een grootse metamorfose teweegbrengen. Tel daar bij op alle prachtige plannen voor Feyenoord City, en iedereen snapt: Rotterdam Zuid is de ideale woonstad voor en van de toekomst.

Winkelen
Op de kop van de Laan op Zuid zijn alle mogelijke winkels in de buurt. Rond de Vuurplaat vind je alle grote supermarkten. In de buurt van het Stadion zijn vele XL formules aanwezig. En op de Beijerlandselaan kan je verrassend goed winkelen. Dit is één van de historische winkelstraten van Rotterdam. En nu we het toch over de highlights van de stad hebben: de markt op het Afrikaanderplein is een fantastische start van je dag!

Ontspanning
Van het Malletgatpark tot het Eiland van Brienenoord zal één groot Getijdenpark worden aangelegd, waardoor er een nieuw recreatief en ecologisch gebied ontstaat langs de oevers van de Nieuwe Maas. Hier fiets of wandel je dadelijk langs de groene oevers van de Nieuwe Maas. Een boulevard vol natuurbeleving! 
Ook loop je zo naar het stadion voor een concert, een heerlijke avond met een interland of gewoon een spannende pot van Feyenoord. Dit zou straks zo maar plaats kunnen vinden in het nieuwe stadion aan de Maas. Maar vergeet ook niet te genieten van Pathé en de bowling. Of ga een rondje hardlopen in de mooie parken en lekker wandelen langs de Maas. Het Eiland van Brienenoord is écht een aanrader.
Het groene Mallegatpark, ligt op loopafstand van Imagine . Een park voor alle Rotterdammers waar sport, vrijetijdsbesteding en rust samenkomen. Dit gebeurt allemaal langs de levensader van de stad, de Maas.